El Cicle Anual de l’Herbalista Animista


Cata­lan in per­son course / Cur­so pres­en­cial en catalán:

🌞EL CICLE ANUAL DE L’HERBALISTA ANIMISTA🌚

per El Jardí de les Bruix­es & Occvl­ta

Curs pres­en­cial entre dos Territoris

Pri­o­rat — Pirineu

Febr­er — Maig — Agost — Novembre

Inscrip­cions OBERTES a través de jardibruixes@laxia.cat o d’ occvlta@gmail.com

Uneix-te al Jardí de les Bruix­es i a Occvl­ta en un viatge a través de les esta­cions des d’un enfo­ca­ment ani­mista, establint comu­ni­ca­cions i diàlegs entre Ter­ri­toris, des de dos enfo­ca­ments del món nat­ur­al que es com­ple­menten i s’enriqueixen entre sí.

En aque­st curs pres­en­cial apren­dràs a con­stru­ir una pràc­ti­ca local en sin­to­nia amb les esta­cions i el lloc, apre­nent a tro­bar-hi tant els remeis com les met­zines que ens acom­pa­nyen a mesura que avancem.

Par­larem de com tre­bal­lar amb allò que la natu­ra ens dóna, de com incor­po­rar plantes a la nos­tra pràc­ti­ca diària i a les nos­tres pràc­tiques remeieres i màgi­co-espir­i­tu­als. Viurem el cicle de les esta­cions a niv­ell energètic, folk­lòric, mís­tic, i tro­barem formes de comunicar-nos-hi.

La neces­si­tat de tornar a la Natu­ra es fa cada cop més patent. El crit d’auxili de la nos­tra soci­etat es dirigeix cap a ella, però no és pas ella qui ha obl­i­dat com abraçar-nos. De fet mai ha deix­at de fer-ho. Seguim tenint tot el què la Natu­ra ens pot oferir, però ens hem esforçat en per­dre els sen­tits per apre­ciar-ho i deixar que ens ompli, perquè hem pen­sat que així ens podríem creure l’arrogant men­ti­da de què podem viure sense ella i fer-la bal­lar al nos­tre so.

Con­forme aque­s­ta absur­da comè­dia es va fent més gran, s’eixampla el buit que sen­tim dins nos­tre, la malal­tia de l’esperit que ens con­sumeix lentament.

La cura no és tornar a la Natu­ra, és recu­per­ar la capac­i­tat de sen­tir-la dins nos­tre, en cada racó, en cada teix­it, en cada cèl·lula, en cada ale­na­da, en cada emo­ció, en cada impuls. Reapren­dre a ser el què som, petits trossos del Tot del qual hem sor­git i al qual tornarem, sense deixar mai de for­mar-ne part.

Amb aque­st objec­tiu, Occvl­ta i El Jardí de les Bruix­es unim esforços per crear un espai tem­po­ral on totes les per­son­es par­tic­i­pants puguin com­par­tir l’experiència en aque­st camí.

Pensem que no hi ha mil­lor accés a la comu­nió amb la Natu­ra que el tre­ball amb el ter­ri­tori que ens acull, els éssers que l’habiten i els ritmes que l’animen. Com en una dansa, ens cal sen­tir el batec de la Vida i moure’ns al seu com­pàs can­viant, cíclic, etern.

Us pro­posem un cicle de retirs al llarg de l’any per dansar amb el ter­ri­tori i les plantes al com­pàs dels cicles anu­als. Aque­st cicle de retirs no pretén for­mar en el sen­tit més clàs­sic de la paraula, sinó inspi­rar i donar eines val­u­os­es i útils per a viure d’acord amb el lloc i moment en què ens trobem. Les plantes, tes­ti­mo­nis i actors aparent­ment silents dels proces­sos anu­als, ens faran de guia i d’acompanyant.

Triem les plantes perquè tant per a Occvl­ta com pel Jardí de les Bruix­es el reg­ne veg­e­tal és la man­i­festació més evi­dent d’aquest com­pàs, una de les mil­lors portes d’entrada als seus misteris.

Triem llocs dels nos­tres ter­ri­toris perquè hi sen­tim un fort vin­cle que és un punt cen­tral de les nos­tres pràc­tiques, i que ens agradaria trans­me­tre-us per inten­tar aju­dar a què trobeu el vostre, si encara no el teniu.

No ens hi hem decid­it perquè ens con­sid­erem grans mestres, sinó perquè sabem que aque­st és un camí que cadascú s’ha de con­stru­ir: “Cam­i­nante no hay camino, se hace camino al andar”. I pensem que explicar-vos el què nos­altres hem après en el nos­tre camí, pot aju­dar-vos a tro­bar el vostre.

Com dèiem, volem que aque­s­ta sèrie de 4 retirs esdevin­gui un espai i un temps per com­par­tir maneres d’aprendre a conèix­er les ver­i­tats de cadascú, les del ter­ri­tori del que formem part, del seus ritmes i de quina és la man­era d’interactuar-hi que més ens fun­ciona, men­tre donem la vol­ta al cicle de l’any.

A través d’exercicis de reflex­ió i de pràc­ti­ca,
amb l’ajuda i com­pa­nyia de les nos­tres ali­ades, les plantes, i per immer­sió en 4 llocs car­regats de poder, 

volem que les per­son­es par­tic­i­pants exper­i­mentin l’obertura inte­ri­or que deixarà fluir la comu­ni­cació amb els númens del territori.

CONTINGUTS:

En aque­st cicle de retirs par­larem i treballarem:

  • Proces­sos vitals i còsmics
  • Els 4 Ele­ments i la seva energèti­ca i caràcter
  • Com tran­si­tar aque­sts proces­sos harmònicament
  • Folk­lore i etnobotànica
    • Com enten­dre i aplicar la dimen­sió sim­bòli­ca però tam­bé lit­er­al del folklore
  • Pautes per a crear actes cel­e­bra­toris d’acord amb l’estació
  • Mís­ti­ca i espiritualitat
    • Establi­ment de nous llen­guat­ges amb l’entorn
    • Fon­a­ments teòrics i expe­ri­en­cials sobre l’esperit i la per­sona des d’una per­spec­ti­va animista
    • El coneix­e­ment espir­i­tu­al com a fac­tor impre­scindible per a la salut holística
  • La inte­gració de proces­sos nat­u­rals en la vida quotidiana
  • La inter­relació i comu­ni­cació amb el Ter­ri­tori i amb qui l’habita

CALENDARI:

❄️ Hivern: 11–12-13 de febr­er al Montsant (Yur­tes del Montsant)

Allot­ja­ment: 2 nits a una yur­ta com­par­ti­da inclosa en el preu.

Men­jar: pen­sió completa.

🌹 Pri­mav­era: 14–15 de maig al Pirineu (Refu­gi del For­net — Alós d’Isil)

Allot­ja­ment: refu­gi inclòs en el preu.

Men­jar: mit­ja pen­sió (esmorzar i sopar, opcions veg­e­tar­i­anes i sense gluten) inclosa al preu.

🌾 Estiu: 20–21 d’agost al Pirineu (Refu­gi Pla de la Font — Son)

Allot­ja­ment: refu­gi inclòs en el preu.

Men­jar: mit­ja pen­sió (esmorzar i sopar, opcions veg­e­tar­i­anes i sense gluten) inclosa al preu.

*Cal cam­i­nar per accedir a l’allotjament (1h30min)

🍂 Tar­dor: 19–20 de novem­bre al Montsant (Cova Fumada)

Allot­ja­ment: per­noctació a la Cova Fumada

Men­jar:  el sopar del primer dia i el dinar del segon inclòs al preu. 

*Cal cam­i­nar per accedir a la cova (2,5 hores)

Preu: 450 euros x estació.

Si t’apuntes als 4, l’última estació et surt de franc!

Inscrip­cions per cor­reu elec­trònic a jardibruixes@laxia.cat o occvlta@gmail.com

Places lim­i­tades!

Comments are closed.

Up ↑